Fax:

023/311-383

Email:

Adresa:

23000 Zadar, Široka ulica 1/lll

Obrtnička komora Zadarske županije svečano je podijelila 61 majstorsku diplomu

Majstorski ispit  najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora To su državno priznati ispiti, regulirani Zakonom o obrtu i Pravilnikom o postupku i načinu polaganja majstorskog ispita, te ispita o stručnoj osposobljenosti. Jučer, 10. listopada 2023. godine održana je svečana dodjela na kojoj su uručene majstorske diplome novim majstoricama i majstorima u 10 različitih zanimanja: automehaničar, autoserviser, elektroinstalater, frizer, natkonobar, kuhar, soboslikar-ličilac, fotograf, instalater grijanja i klimatizacije, zidar.

„Danas nove majstorice i majstori ulaze u krug odabranih ljudi koji su svojim radom, znanjem i vještinama stekli svoje zvanje. Svima nama je zadaća da ih promoviramo jer oni znače kvalitetu“, u svom pozdravnom govoru istaknula je Vesna Parić predsjednica Obrtničke komore Zadarske županije. 

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić istaknuo je da je prepoznato kako su majstorice i majstori ulaganjem u svoje obrazovanje stvorili temelj očuvanja i razvoja obrtništva.

Tihomir Tomčić ravnatelj Strukovne škole „Vice Vlatković“ u svom izlaganju istaknuo je da će majstori i majstorice stečenim znanjima i vještinama, ali i inovativnošću, stvarati nove vrijednosti u obrtništvu. "Nemojte prestati učiti i razvijati se, i neka vam ova diploma bude samo još veći poticaj za dalje". 

Majstorska diploma je vrijednosni dokument koji je dokaz stručnosti i kvalitete te otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, za otvaranje obrta-tvrtke, izvođenje praktične nastave i vježbe učenja te veću sposobnost u predstavljanju i poslovanju.

 20231010 184807 002

Obrtnička komora

Zadarske županije

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

DIGITALNO POSLOVANJE OBRTNIKA

PORTAL OBRTNOG REGISTRA

Image

DIZAJN I ODRŽAVANJE: Point Web Factory

     Službene mrežne stranice Obrtničke komore Zadarske županije