Fax:

023/311-383

Email:

Adresa:

23000 Zadar, Široka ulica 1/lll

Poziv na webinar „Inozemni radnici rješenje za nedostatak zaposlenika – kako vam agencije mogu pomoći u posredovanju i njihovom zapošljavanju“

Pozivamo vas na webinar „Inozemni radnici rješenje za nedostatak zaposlenika – kako vam agencije mogu pomoći u posredovanju i njihovom zapošljavanju“ koji će se održati 2. svibnja 2023. godine, s početkom u 10:00 sati, putem Teams platforme. 

Radnik je važan čimbenik u svakom poslovnom okruženju, posebno u ugostiteljstvu, no kako zadržati radnu snagu i privući kvalitetan kadar u Hrvatskoj, a ove godine je goruće pitanje. 

Zbog nedostatka domaće radne snage, poslodavci se posljednjih nekoliko godina okreću drugim tržištima, a broj stranih radnika se iz godine u godinu povećava. Ako se poslodavac odluči za uvoz radne snage, važno je da se upozna s propisanim postupcima i vremenom potrebnim za dobivanje dokumentacije.

Iz tog razloga odlučili smo organizirati webinar na kojem će profesionalni predstavnici agencija za zapošljavanje podijeliti svoja iskustva o svim pozitivnim i negativnim stranama zapošljavanja stranaca.

Webinaru se možete priključiti putem  poveznice , a dovoljno je kliknuti na istu i zatražiti priključenje nakon kojeg ste sudionik sastanka.

Koncept webinara

Predviđeno trajanje webinara je oko sat i pol vremena, uključujući uvodni dio u obliku rasprave panela tijekom kojeg ćemo raspraviti sljedeće:

  • Osnovni pregled trenutne zakonske regulative s naglaskom na specifičnosti pojedinih županija/regija utemeljenih na iskustvu.
  • Kako uopće funkcionira traženje radnika preko agencije? Koji su koraci u samoj sekciji? Tko je odgovoran za koji dio procesa? Koje su obaveze jedne i druge strane?
  • Kako prepoznati „lažnu“ agenciju?
  • Odgovornost obrtnika, s jedne strane, i agencije, s druge strane, u procesu traženja radnika.
  • Trebam stranog radnika, koji je proces zapošljavanja?

Sugovornici:  

- Nataša Kačar, Posao u turizmu; https://www.posaouturizmu.hr/

- Ivana Pavičić, Top Job; https://topjob.hr

- Danijela Skorić, Actum Zadar; https://www.actum.hr/

- Tomislav Adamić; https://ryan-international.hr/

Moderator: Krešimir Tomić, Hrvatska obrtnička komora

Najvažniji dio ovog webinara jesu pitanja i odgovori, odnosno mogućnost informiranja obrtnika o svim detaljima procesa zapošljavanja stranih radnika.

U slučaju dodatnih pitanja, slobodno nam se javite na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  (Krešimir Tomić).

Obrtnička komora

Zadarske županije

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

DIGITALNO POSLOVANJE OBRTNIKA

PORTAL OBRTNOG REGISTRA

Image

DIZAJN I ODRŽAVANJE: Point Web Factory

     Službene mrežne stranice Obrtničke komore Zadarske županije