Fax:

023/311-383

Email:

Adresa:

23000 Zadar, Široka ulica 1/lll

Pristupanje Etičkom kodeksu

Pronađite se na stranici  Etičkog kodeksa – Euro . .

Pristupanje Etičkom kodeksu je dobrovoljno i potpuno besplatno. Namijenjen je svim poslovnim subjektima u nefinancijskom i financijskom sektoru koji posluju  u izravnom odnosu s potrošačima .

Cilj Etičkog kodeksa je omogućiti pouzdanu i transparentnu zamjenu hrvatske kune eura.

Poslovni subjekt pristupanjem stupnja pravo na postavljanje vizualne identifikacijske oznake Etičkog kodeksa na svoja prodajna mjesta i mjesta pružanja usluga. To uključuje i postavljanje oznaka za provođenje promotivnih i marketinških aktivnosti kao što su tiskanje letaka i kataloga, objave na internetskim stranicama i društvenim mrežama, mobilnim aplikacijama te u drugim medijima.

Poslovni subjekti će dobiti potreban broj vizualnih identifikacijskih oznaka za sve svoje poslovnice, a podjela istih obavljat će se putem Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore te njihovih županijskih i područnih komora.

Inicijativa Etički kodeks provodi se pod sloganom SVAKI CENTAR SE BROJI, SVAKA KUNA SE RAČUNA. Cilj joj je upravo taj: da potrošači budu sigurni da se svaka njihova kuna zaista računa i svaki cent broji te da postoje poslovni subjekti kojima se u procesu prelaska na euro mogu vjerovati.

Poslovni subjekti mogu on-line pristupiti Etičkom kodeksu putem NIAS-a, i to u razdoblju od 16. kolovoza 2022. do 31. prosinca 2023.

Svi potrošači mogu pridonijeti transparentnoj zamjeni hrvatske kune eurom unošenjem Pohvale/Pritužbe za one poslovne subjekte koji su pristupili Etičkom kodeksu, u razdoblju od 5. rujna 2022. do 31. prosinca 2023.

 

 

Obrtnička komora

Zadarske županije

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

DIGITALNO POSLOVANJE OBRTNIKA

PORTAL OBRTNOG REGISTRA

Image

DIZAJN I ODRŽAVANJE: Point Web Factory

     Službene mrežne stranice Obrtničke komore Zadarske županije