Fax:

023/311-383

Email:

Adresa:

23000 Zadar, Široka ulica 1/lll

Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti - plivaričarski ribolov svibanj 2023.

Uprava ribarstva obavještava sve zainteresirane da će u razdoblju od 1. svibnja 2023. godine u 00:00 sati do 30. svibnja 2023. godine u 24:00 sata biti proglašena privremena obustava okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske.

Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja u okviru Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine.

Neki od osnovnih uvjeta su da tijekom trajanja privremene obustave ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost te mora biti vezano u luci, članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, plovilo mora biti autorizirano za plivaričarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost. aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2021. i 2022. godine, od čega je najmanje 51% ribolovne aktivnosti ostvareno u dijelu plivaričarskog ribolova. Konačni uvjeti, kriteriji, način dodjele i izračun potpore bit će propisani pravilnikom.

VAŽNO!!! Korisnici koji planiraju zatražiti potporu u okviru ove obustave  nisu više u obavezi dostaviti prethodno e-mailom obavijest o interesu za sudjelovanje , kako je to bilo u prethodnim razdobljima u provedbi ove mjere, već su samo  dužni podnijeti Zahtjev za potporu i to isključivo elektroničkim putem  ( nije moguće podnošenje zahtjeva u tiskanom obliku putem pošte). Zahtjev za potporu podnosi se počevši od 1. svibnja, a zaključno sa 30. svibnja 2023. godine.

Sustavu za elektroničku prijavu za privremenu obustavu moguće je pristupiti putem poveznice:  https://eupotpore.ribarstvo.hr/W4/EFPRA .

Prilikom pristupanja elektroničkom sustavu svi korisnici koji su tijekom siječnja i veljače 2023. godine već aktivirali svoj profil, za prijavu mogu koristiti svoje korisničko ime i lozinku. Ako korisnici nemaju prethodno aktiviran svoj profil, mogu se javiti na adresu elektronske pošte:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili na brojeve telefona 01/ 6474 314 ili 01/ 6443 187, kako bi im se dodijelilo korisničko ime i privremena lozinka potrebna za pristup sustavu.

Upute za korištenje sustava možete pronaći  ovdje .

Kako se tijekom razdoblja privremene obustave ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost, te ribarsko plovilo mora biti vezano u luci, korisnik uslijed nepredviđenih okolnosti ili više sile ili u cilju remonta ribarskog plovila, može premjestiti ribarsko plovilo, ali uz prethodno pribavljeno odobrenje Uprave ribarstva.

Također, u slučaju da ribarsko plovilo ne posjeduje VMS uređaj ili isti nije u funkciji ili ako za vrijeme trajanja razdoblja privremene obustave dođe do neočekivanog kvara/prestanka rada VMS uređaja, korisnik je dužan obavijestiti Ministarstvo poljoprivrede, Upravu ribarstva o poziciji ribarskog plovila tijekom privremene obustave. .

NAPOMENA!!! Zahtjevi za odobrenje premještaj i vezane obavijesti dostavljaju se na novu e-mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Obrtnička komora

Zadarske županije

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

DIGITALNO POSLOVANJE OBRTNIKA

PORTAL OBRTNOG REGISTRA

Image

DIZAJN I ODRŽAVANJE: Point Web Factory

     Službene mrežne stranice Obrtničke komore Zadarske županije